Het kind-ouder-mentorgesprek (KOM-gesprek)

Het ‘kind-ouder-mentorgesprek’ is een alternatief voor de klassieke ‘oudercontacten’ in basis- en secundaire scholen. Het doel is dat de drie gesprekspartners in dialoog gaan over de brede ontwikkeling van de leerling op school en thuis. De leerling bereidt samen met de mentor/leerkracht het gesprek voor en presenteert zwakke en sterke punten. Het gesprek resulteert in gezamenlijke aandachtspunten en afspraken.

Donderdag

8

November

Locatie

Den Bell Toren 5de verdieping zaal 12

Francis Wellesplein 1

2018 Antwerpen

Uur

9:30 - 12:00 uur

Prijs

Gratis

Het KOM-gesprek is een 'omgekeerd oudercontact'. De leerlingen lichten toe hoe ver ze staan. Ze maken gebruik van een rapport, taken en opdrachten, ervaringen, een portfolio, ... Bij de voorbereiding worden ze begeleid door de leerkracht.
Wat zijn de sterke punten? Waar moet nog aan gewerkt worden? Waarom gaat iets goed? Waar loopt het fout? ... Waar kan de leerkracht helpen? Wat verwachten ze van de ouders?

Het helpt leerlingen te reflecteren op hun leerproces en de ouders worden nauwer betrokken op de schoolloopbaan van hun kind.  Het gesprek resulteert in afspraken voor de drie gesprekspartners waarmee ze verder aan de slag kunnen.

Heb je interesse om mee na te denken over hoe KOM-gesprekken ook in jouw school een plaats kunnen krijgen? Of wil je jouw ervaringen met KOM-gesprekken delen? Schrijf dan in voor de sessie van 8 november.

Locatie

Schrijf je in op onze nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van alle nieuws en activiteiten.

Schrijf je in